Hoe ziet een sessie psychomotorische therapie eruit?

Een sessie psychomotorische therapie (PMT) duurt ongeveer 45 minuten. In het begin is het nuttig om ongeveer één keer per twee weken te komen. Daarna is het ook zaak dat je in je eigen leven de resultaten kunt ervaren. Dan zul je dus minder vaak komen. Hoeveel sessies er nodig zijn, hangt af van je hulpvraag en het verloop van de therapie. Je voortgang bespreken we dan ook regelmatig.

Kleding

Bij psychomotorische therapie ga je actief aan de slag. Het is daarom goed om van tevoren kleren aan te doen waar je goed en soepel in kunt bewegen. Je werkt op blote voeten of op schoenen met witte zolen.

Kosten en vergoeding

De prijs voor één sessie is € 65. Sommige zorgverzekeraars vergoeden (het grootste deel van) deze kosten. Vraag dit zelf even na bij je zorgverzekeraar. Wij factureren rechtstreeks aan jou. Als je zorgverzekeraar deze behandeling inderdaad (gedeeltelijk) vergoedt, dien je de factuur zelf bij de verzekeraar te declareren. Tip: ook werkgevers zijn soms bereid de kosten te dragen. Meer informatie over vergoedingen vind je hier >

Als we op jouw verzoek contact opnemen met externen (zoals een arts, psycholoog of school) of een verslag schrijven dat je nodig hebt, dan rekenen wij € 15 per 10 minuten. Je krijgt van tevoren een inschatting van de tijd die we denken nodig te hebben.